Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.



Δημοκρατία δεν σημαίνει οτι η μειοψηφία έχει άδικο.

Σημαίνει πως ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει οτι η πλειοψηφία έχει άδικο ( ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας ), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Οταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.



Ουμπέρτο Εκο

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

2-1-2011 ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Στυλίδας, που είχε ως θέματα την εκλογή του Προεδρείου του Δ.Σ.  και των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής,  μετά από απανωτές ψηφοφορίες δεν επετεύχθη εκλογή Προέδρου του Δ.Σ., με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να αναβλήθει για την επόμενη Κυριακή.
Το νέο ξεκίνημα στο Δήμο μας γίνεται με το χειρότερο δυνατό τρόπο.
Οι ευθύνες τόσο του Δημάρχου όσο και των συμβούλων της πλειοψηφίας είναι μεγάλες, καθώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανέδειξε προχειρότητα στο σχεδιασμό, απειρία, έλλειψη σύμπνοιας και αποφασιστικότητας.
Θεωρούμε σκόπιμο,  για το καλό του τόπου,  ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι της  πλειοψηφίας να επιλύσουν το συντομότερο δυνατόν τα όποια εσωτερικά προβλήματα έχουν και να επιδιώξουν ευρύτερη συναίνεση στο ζήτημα της εκλογής του Προεδρείου και των δημοτικών επιτροπών.  

4 σχόλια:

  1. Πρωτοφανές! Αν με το καλημέρα σας υπάρχει τέτοια έλλειψη συνεννόησης και σύμπνοιας μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας φαντάσου τι θα γίνει σε κανένα χρόνο από τώρα και μάλιστα για σημαντικότερες αποφάσεις! Βοήθειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα προέκυψε κατι πιο σοβαρό ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος κ. ΑΓΑΠΙΟΥ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατήγγειλε τον Δήμαρχο κ.ΓΚΛΕΤΣΟ για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ότι προσπαθεί να διοικήσει με " ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ και ΦΙΛΟΥΣ " , οτι απειλήθηκε κ.λ.π.
    Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες του κ.ΑΓΑΠΙΟΥ ,αλλά πιστευω οτι προκύπτει σοβαρό θέμα για τη νέα δημοτική αρχή.
    Το ξεκίνημα της ήταν πολύ κακό,ειλικρινά περιμένουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα απο τον κ.Γκλέτσο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι καταγγελίες του Αγαπίου πράγματι δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην πλειοψηφία του Δ.Σ.
    ας ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΎΝ ΛΟΙΠΌΝ δεν έχουμε την πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΑΓΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΓΚΛΕΤΣΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ, ΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ...

    ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ, ΟΧΙ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή