Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.



Δημοκρατία δεν σημαίνει οτι η μειοψηφία έχει άδικο.

Σημαίνει πως ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει οτι η πλειοψηφία έχει άδικο ( ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας ), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Οταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.



Ουμπέρτο Εκο

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την σημερινή ενέργεια του Δημάρχου ο οποίος έδωσε εντολή σε υπαλλήλους του Δήμου να ξηλώσουν τις μπάρες ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή των διοδίων της Πελασγίας, επιτρέποντας έτσι την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτόν.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια του Δημάρχου είχε μόνον συμβολικό χαρακτήρα εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας, στέλνοντας μήνυμα προς τους υπευθύνους, να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής μας να μετακινούνται ελεύθερα.
Αν τώρα με την ενέργειά του αυτή στόχευε πρακτικά στην ελεύθερη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο αποφεύγοντας τα διόδια, τότε η πράξη αυτή δημιουργεί σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας τόσο για αυτούς που θα χρησιμοποιούν την ελεύθερη πρόσβαση όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς.
Θεωρούμε λοιπόν την περίπτωση αυτή αρκετά επικίνδυνη και είμαστε σίγουροι ότι μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.
Η δική μας θέση για τα διόδια που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν στα όρια του Δήμου μας και συγκεκριμένα τα διόδια της Πελασγίας και τα υπό κατασκευή στην περιοχή της Μαυρομαντήλας, έχει ως εξής:
• Είναι παράνομο και παράλογο να εισπράττονται διόδια τη στιγμή που ο δρόμος από Ράχες μέχρι Αγία Μαρίνα δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί.
• Είναι παράνομο και παράλογο να εισπράττονται διόδια τη στιγμή που οι παράδρομοι από Πελασγία προς Ράχες δεν έχουν κατασκευαστεί.
• Είναι παράνομη η ενέργεια της Κοινοπραξίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, που εντελώς αυθαίρετα τοποθέτησε πινακίδες στη ΠΕΟ Λαμίας – Βόλου στο τμήμα που διέρχεται μέσα από την Παραλία Ραχών, χαρακτηρίζοντας τον δρόμο αυτό SERVICE ROAD.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ
• Την χορήγηση κάρτας ελεύθερης διέλευσης για όλους τους Δημότες του Δήμου Στυλίδας.
• Την άμεση έναρξη κατασκευής των παράδρομων του αυτοκινητόδρομου.
• Την αφαίρεση των πινακίδων που χαρακτηρίζουν ως παράδρομο του Αυτοκινητόδρομου, την ΠΕΟ Λαμίας – Βόλου που διέρχεται από την Παραλία Ραχών.
Στυλίδα 10-1-2011

2 σχόλια:

  1. Είναι καιρός να καταλάβουν οι συμπολίτες μας αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός ότι τα προβλήματα του τόπου δεν θα λυθούν με θεατρινισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με υπεύθυνες και σοβαρές προτάσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ15 Ιανουαρίου 2011 στις 4:31 μ.μ.

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΟ ΩΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΗΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ.ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή