Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.



Δημοκρατία δεν σημαίνει οτι η μειοψηφία έχει άδικο.

Σημαίνει πως ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει οτι η πλειοψηφία έχει άδικο ( ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας ), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Οταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.



Ουμπέρτο Εκο

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Σήμερα η Δημοτική αρχή  σε ανοιχτή συζήτηση - συγκέντρωση,  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., προσπάθησε να ανοίξει το σοβαρό θέμα του Βιολογικού καθαρισμού Στυλίδας .
Η προσπάθεια της Δημοτικής αρχής ,δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα που κατά την άποψή μας θα ήταν η πλήρη  και καθαρή ενημέρωση όλων των παρισταμένων για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που επί δυο δεκαετίες παραμένει σε εκκρεμότητα.
Στη σημερινή λοιπόν συζήτηση θα έπρεπε να ήταν παρόντες οι διαχρονικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης και αυτοί είναι πρώτα και κύρια οι υπηρεσιακοί παράγοντες που χειρίστηκαν την υπόθεση καθώς και οι ανάδοχοι του έργου. Παρόντες ήταν μόνο  οι Δήμαρχοι που επί της θητείας τους διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.
Τα συμπεράσματα της σημερινής συζήτησης ήταν :
α. Οτι ο Βιολογικός καθαρισμός της Στυλίδας δεν λειτουργεί και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει για τον απλούστατο λόγο ότι το έργο αυτό για το οποίο δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
β. Οτι η δημοτική αρχή προσανατολίζεται σε άλλη λύση μακράν του βιολογικού καθαρισμού Στυλίδας, συγκεκριμένα απ΄ότι φάνηκε προκρίνεται η χρησιμοποίηση του Βιολογικού καθαρισμού της Λαμίας.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε τα παρακάτω
Θεωρούμε το έργο του βιολογικού καθαρισμού μείζον θέμα.
Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ίσως και ποινικές ευθύνες σε όλους αυτούς που επί τόσα χρόνια χειρίστηκαν την υπόθεση.
Η αντιμετώπιση του θέματος από δω και πέρα χρειάζεται υπεύθυνους και προσεκτικούς χειρισμούς.
Για αυτό ζητάμε την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα συμμετέχουν και τεχνικοί σύμβουλοι εξειδικευμένοι σε παρόμοια θέματα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Εμείς σήμερα ανοίγουμε το φάκελλο  " Βιολογικός Καθαρισμός Στυλίδας "  θα σας κρατάμε σε συνεχή ενημέρωση με οτιδήποτε στοιχείο έχουμε, επίσης ζητάμε τη συμμετοχή σας στο διάλογο που ανοίγουμε.

         

1 σχόλιο:

  1. Σίγουρα πρέπει άμεσα να αναζητηθούν αλλά και να αποδοθούν ευθύνες για τους υπευθυνους της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.Παράλληλα όμως θα πρέπει να έχουμε και λύση στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή