Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.



Δημοκρατία δεν σημαίνει οτι η μειοψηφία έχει άδικο.

Σημαίνει πως ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει οτι η πλειοψηφία έχει άδικο ( ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας ), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Οταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.



Ουμπέρτο Εκο

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

EKTAKTH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Στυλιδας, η δημοτική μας κίνηση πρότεινε :

Α. Την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην πρόταση νόμου της υπουργού περιβάλλοντος που σε βασική διάταξη του προβλέπεται ότι σε περιοχές που εχουν χαρακτηριστεί Natura καθορίζεται σε 10 στρέμματα αντί 4 που ισχύει σήμερα το εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδομική ή άλλη δραστηριότητα.
Επειδή η παράκτια περιοχή του Δήμου μας από την Αγία Μαρίνα μέχρι και τις Ράχες έχει χαρακτηριστεί Natura και μέχρι τώρα στην περιοχή αυτή και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα προβλεπόταν ότι αγροτεμάχια 4 στρεμμάτων ήταν άρτια και οικοδομήσιμα και επειδή με την πρόταση της υπουργού περιβάλλοντος η ρύθμιση αυτή καταργείται θεωρώντας πλέον άρτια και οικοδομήσιμα τα αγροτεμάχια από 10 στρέμματα και πάνω, πιστευουμε ακράδαντα ότι με την πρόταση αυτή ευνοείται σκανδαλωδώς η μεγάλη ακίνητη περιουσία, που ουσιαστικά στην περιοχή μας είναι ελάχιστη και παράλληλα οι μικροί ιδιοκτήτες που είναι και οι περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου βλέπουν την περιουσία τους να αφανίζεται.
Δεδομένων λοιπόν όλων των παραπάνω καθώς και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και της μικρής έως ανύπαρκτης οικοδομικής δραστηριότητας που υπάρχει στον Δήμο μας, ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το παραπάνω ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.

Β. Την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων που κάθε Παρασκευή και Σάββατο ΕΚΤΡΈΠΟΝΤΑΙ από τον Αυτοκινητόδρομο και κινούνται στη ΠΕΟ ΛΑΜΙΑΣ – ΒΟΛΟΥ μέσω των οικισμών Π.Ραχών, Αχινού, Καραβόμυλου, δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή μας.

Γ. Την εγκατάσταση ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΩΝ στους οικισμούς που διέρχεται ο Αυτοκινητόδρομος ( Π.Πελασγίας , Αχλάδι, Π.Ραχών. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου