Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.



Δημοκρατία δεν σημαίνει οτι η μειοψηφία έχει άδικο.

Σημαίνει πως ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει οτι η πλειοψηφία έχει άδικο ( ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας ), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Οταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.



Ουμπέρτο Εκο

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Σημερινή Φωτογραφία από το ρέμα της Σπαρτιάς, στην περιοχή της Γέφυρας Αχλαδίου, τα μαύρα αυτά νερά που είναι απόβλητα ελαιοτριβείου οδηγούνται κατευθείαν στη θάλασσα.   

6 σχόλια:

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΧΛΑΔΙΟΥ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ;ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΜΑΓΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΟΥ.ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΣ ΜΠΑΡΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΣΗΝΧΑΡΕΙΤΗΡΙΑ ΝΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΙΤΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ . ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ;ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΠΑΧΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. ΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΟΥ ΡΟΛΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα τα ...ωτικα ρεματα κατεβαζουν στη θαλασσιτσα μας τη μουργα απο τα λιοτριβεια.Ασχετα αν μας βολευει και δεν το βλεπουμε.Ενας φιλος χαρακτηρισε την πραξη αυτη τρομοκρατια περιβαλλοντος.Ενα λιοτριβι ισοδυναμει με μια πολη πολλων χιλιαδων κατοικων χωρις βιολογικο.Αν υπολογισουμε καμμια σαρανταρια στην περιοχη μας,αναρωτιομαστε πως αντεχει ο Μαλιακος ακομα.Μπραβο σου Παπαδη Νικο.ΠΕΣΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΨΑΡΕΥΕΙ ΣΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΗ ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΧΑ-ΧΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΙΚΡΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτείνω να προσλάβετε Δασολόγο - Περιβαλλοντολόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ Κ. ΑΛΕΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΔΑΣΟΛΟΓΟ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΧΛΑΔΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή